Hasan Yüksel

Hasan Yükselyazıları…

1 Mart 1965 yılında Hayrettin ve Penpe Yüksel çiftinin üç evladından ikincisi olarak, Çağlayanlar Beldesi diye bilinen Bünyan’da dünyaya geldi. İlkokula 1972 yılında Ahmet Paşa İlköğretim Okulu’nda başladı 1978’de Osman Düşüngel İlköğretim Okulu’ndan mezun oldu. 1978’de ortaokula Kayseri Fevzi Çakmak Lisesi’nde başlayan Yüksel, liseyi de bu okulda 1981 yılında tamamladı. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle yerleştirildiği iki yüksekokulu da bırakmak zorunda kaldı. Üçüncü kez Anadolu Üniversitesi Laboratuvar ve Veterinerlik bölümünden mezun oldu.

Lise sıralarında, gençlik yıllarının verdiği heyecanla, her genç gibi aşk üzerine şiirler yazmaya başladı. Aynı yıllarda halk oyunları ile tanıştı. Halk oyunlarına olan bu tutkusu giderek arttı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halkoyunları Bölümü’ne devam etti. Halk Oyunları üzerine birçok kurs aldı. Eğitimini daha da ilerleterek MEB Halk Oyunları Usta Öğretici (Antrenörlük) Sertifikası aldı. Yine MEB’in açmış olduğu kursları başarıyla tamamlayarak C sınıf hakemlik sertifikasına hak kazanmıştır. Birçok okulda ve Melikgazi Halk Eğitimi Merkezi’nde uzun yıllar Halk oyunları kursu verdi.

Halk oyunlarına olan tutkusu onu folklora bağımlı hale getirdi. Kayseri’de ve Kayseri dışında Folklor üzerine araştırmalar yaptı. Bu konuda yapmış olduğu araştırmalar Erciyes, Laçin, Şu Bizim Kayseri, Akın Günlük Kayseri, Şebinkarahisar Gazetesi, Bütün Yönleriyle Develi gibi gazete, dergi ve kitaplarda yayınlandı. Saim Deligöz ve Bilgehan Deligöz ile uzun bir süre yaptığı araştırmalarını, “Kayseri Halk Oyunları Giyim Kuşam Köy Seyirlik Oyunları” adlı kitapta topladı. “Bütün Yönleriyle Develi 2002” adlı sempozyuma katılarak “Develi düğünleri ve köy seyirlik oyunları” ile ilgili bildiri sundu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bastırmış olduğu “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Ansiklopedisi” ve “81 ilde Kültür Ve Şehir Kayseri” adlı kitapların yazarları arasında yer aldı. Folklor ile birinci derecede ilgili olması, aynı zamanda onun şiire olan tutkusunu daha da artırdı. Şiir üzerine yayınlanmış bir eseri olmamakla beraber, Çemen ve Şu Bizim Kayseri dergilerinde şiirleri yayınlandı.

Yemeni Halk Dansları Gençlik Ve Spor Kulübü kurucu üyeliği yaptı ve yönetiminde yer aldı. Bindallı Folklor Kültür Sanat Ve Eğitim Derneği kurucu üyeliği yaptı ve yönetim kurulunda yer aldı. Bünyan Dostları Derneği üyesi olup derneğin her türlü faaliyetinde aktif olarak görev aldı.

Hasan Yüksel evli olup, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EnginDergi Enginer Dijital Hizmetler | Tüm Hakları Saklıdır. © 2008 - 2024